100 красиви места в българия

С течение на времето конуса, поддържащ тези "капели" изтънява и накрая короната се накланя и пада, а ерозията заостря и започва да намалява височината на пирамидата. Най-добрите неща за правене във Флоренция, Наистина има какво да се подобри на много места, но има и други, които работят в тази посока, според мен.

А да не ви разказвам какво срещнах в Рила, на Седемте Рилски езера по време на сбора на Дъновистите. Снимки във Flickr. Бяхме в Созопол покрай празниците на изкуствата Аполония и разбира се, не пропуснахме да се запознаем с обектите в района, които не бяхме посещавали. Намира се в Северозападна България, Западна Стара планина, близо до село Рабиша, на около 18 километра от град Белоградчик.

Язовир "Въча" 30 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност. Класации Общи Топ най-търсените забележителности в България.

Крушунският водопад е известен със своята живописност! Разположен е в Стара планина под връх Ботев. Водопад Боров камък е един от най-високите водопади в България, 100 красиви места в българия. Водопад Боров камък се захранва от река Лева - същата, която образува онова красиво ждрело край град Враца - Вратцата. Кое дърво бихте посадили в градината си.

Това е най-големият комплекс за Още за фара на Шабла. Чудните мостове Чудните мостове са скален феномен известен също с името Скалните мостове.

Водопад Боров камък

Били сме и на двете места — село Бръшлян посетихме това лято, а на Бегликташ сме ходили преди около 15 години и май е време пак да отидем до там, може би лятото. Нашето семейство обича да пътува из страната ни и да посещава чудесните ни природни кътчета. Крепост Лютица край Ивайловград - Мра Тази малка къщичка, кацнала на скалите над Лакатник, определено е едно от интересните и странни места в България.

Още за село Ковачевица.

Съгласен съм с условията за ползване и политиката за защита на лични данни на сайта. Или използвайте регистрацията си в:. По тази причина родът й я отхвърлил и проклел, 100 красиви места в българия.

В района на Панагюрище има много изоставени кариери, в които по времето на социализма са били добивани цветни метали…От някогашния рудодобив са останали само огромни кратери, с официално име "Дом-паметник на партията". Античният керамичен център заема впечатляващата площ от около кв. Намира се на 8 км от Сакарци и на 2 км от Хлябово по пътя за село Българска поляна.

Основно меню

Оттук се разкрива прекрасна гледка към Смолян. Боряна Пешлова каза:. Име задължително.

Там наистина има много гласовити жаби. Пещерата "Снежанка" 60 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност. В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Израстнала съм около. Приятно четене :.

Божия мост

Радвам се, че почитателите на българската история, природа и култура са все повече. Дори да не се посетят тези места, достатъчно е да се знае, че съществуват и видят на снимка.

Цари Мали град. Месността Петлюка се намира в община Сливница на около 30км от София.

Дяволското гърло. Няколко идеи за маршрути в Созопол извън сезона? Природа Триградското ждрело. Можеш да прочетеш повече за това тук. Благодаря предварително. Над тесните калдъръмени улици са надвиснали чардаците и еркерите на дву етажните и триетажните къщи, характерни за довъзрожденския период.

Последни коментари. Лиляч провиралката и параклис св.

В последните дни на изминаващата година и в трепетното очакване на Новата, може би, много от нас си правят равносметка на постигнатото. Дължината на пещерата е 1 км, маршрутът за туристи — м. Жулиета каза:. През г.

Там край Костенец - водопадите и креп Екопътека Невястата край Смолян е идеална за семейна разходка, ако нямате много време или сте настроени за лек преход сред природата. Бузлуджа паметник.

Автор: Димитринка
След като откриете грешка в текста, я изберете и натиснете Ctrl + Enter
Още статии